ÍEDERE ZATERDAG VAN 14 - 17 UUR ZIJN WIJ OPEN!

VOOR EEN GESPREK, KOPJE KOFFIE/THEE, ADVIES OF PURE GEZELLIGHEID!

LET OP: heb je geen vervoer of wil je niet graag alleen over straat?

Bel of app ons!  Wij halen je op! En brengen je weer veilig thuis! 

 8 Kookworkshops

koken met elkaar op de vrijdagavond van 17 - 20.00 uur

vanaf 23 februari, bijna wekelijks, 

Op vier februari 13.30 - 16.30 uur HUIS-ONDER-DE-REGENBOOG=CONCERT met ROB REYNERS!!            

Wethouder Helmond neemt boek ‘Het huis onder de regenboog’ in ontvangst

Op 2 november 2023 is het onlangs verschenen LHBTIQ+-handboek ‘het huis onder de regenboog’ officieel overhandigd aan wethouder Harrie van Dijk door de auteur en tevens voorzitter van Stichting ‘het huis onder de regenboog’, Diënne Flohr-Kamphuis.

 Het huis onder de regenboog verhaalt over 43 uiteenlopende situaties die op de een of andere manier allemaal te maken hebben met (gender) identiteit/seksualiteit. Over de eerste seksuele gevoelens, de vreugde en verwarring. Over het zich anders voelen, de ontkenning

en eenzaamheid. Over vruchtbaarheid en transgender-zijn, de verwarring en schaamte. Over uitgaan, het plezier en de gevaren. Over de gevolgen voor thuis, school en werk. Over religie, de schuldgevoelens en vergeving. Over eindelijk jezelf kunnen zijn, de trots en de Gay Pride.
Bijzonder is voorts dat ieder verhaal in regenboogkleuren geïllustreerd is en bovendien voorzien is van uitleg/tips. Ook geeft dit boek een overzicht op (medisch) transgendergebied. Hierbij zijn ook keuzewijzers opgenomen t.a.v. bijvoorbeeld hormonen.

Het huis onder de regenboog eindigt met een beknopt Vademecum op LHBTIQ+-gebied: van uitgaan tot zorg, van logopedie tot kleding.
Dit bijzondere boek is voor iedereen bestemd die op de een of andere wijze te maken heeft met vragen op het brede gebied van (gender)identiteit/ seksualiteit.

Het boek is tevens te gebruiken als coachingsinstrument tijdens begeleidingsgesprekken, thuis, op school en in praktijken.

 

 

Nu verkrijgbaar:

boek HET HUIS ONDER DE REGENBOOG

43 regenboogverhalen + vademecum en naslagwerk door LHBTIQ+ land

de opbrengsten van het boek komen volledig ten goede aan de stichting

Bestellen kan via ons! De verkoopprijs is € 22,50 excl. verzending.

De auteur: "Hét boek dat een vademecum biedt op het brede vlak van LHBTIQ+ 

Het boek bestaat uit 43 regenboogverhalen, uit het leven gegrepen, met uitleg en tips.

Bovendien vindt men er keuzewijzers t.a.v. transitie en lichamelijke en hormonale ontwikkeling. Tot slot is er een vademecum met de belangrijkste organisaties op het gebied van LHBTIQ+.

Het boek is een must voor iedereen die op de een of andere wijze te maken heeft met LHBTIQ+. Het is tevens een uitstekend instrument voor mentoren en coaches om in gesprek te komen met de leerling/cliënt."

Het boek kost 22,50; is full colour geïllustreerd en beslaat 222 bladzijden!

Te verkrijgen bij bol.com, uitgeverij Garant, en stichting 'het huis onder de regenboog'. 

Vanaf januari 2024: iedere vierde zaterdag van de maand: regenboogparty in buurthuis Sint Anna, Hoogeindseweg 24 te Helmond!

Organisatie door COC, maar het huis onder de regenboog zal aanwezig zijn!

Op zaterdag 21 oktober openden de voorzitters van het COC en het huis onder de regenboog gezamenlijk de eerste regenboogparty.

Miss Moraa knipte het lint door!

ZATERDAG 8 OKTOBER 14 - 15 UUR SIGNEERSESSIE AUTOBIOGRAFIE LINDA VD MORTEL !!!

Vanaf nu bij ons verkrijgbaar, de autobiografie van een transvrouw.

 

Linda schreef een biografie over haar transitie waarin ze terug kijkt op alle beslissingen in haar leven omtrent haar wedergeboorte.